Šta su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se čuvaju na vašem računaru, telefonu ili drugom uređaju povezanom na internet, kada posetite Bibit sajt. Oni nisu štetni i ne sadrže poverljive podatke poput vaše kućne adrese, datuma rođenja, ili detalja o kreditnoj kartici. Kolačići su bitan deo načina na koji naša veb lokacija funkcioniše. Neke od ovih kolačića naša veb lokacija zahteva kako biste mogli da obavljate transakcije, dok drugi kolačići omogućavaju da vam pružimo poboljšano, personalizovano veb iskustvo. Korišćenjem naše veb stranice takođe pristajete na upotrebu ovih kolačića.

Kolačići se koriste na našoj veb lokaciji iz sledećih razloga:

1. Da bismo vam omogućili da se bezbedno prijavite na vaš nalog kreiran na našem sajtu, tako da možete da koristite funkcije „Moj nalog“, kao što su informacije o porudžbinama, plaćanja i pregled izvoda.

2. Da biste sačuvali sadržaj vaše korpe za kupovinu dok pregledate sajtu i da biste izvršili porudžbinu.

3. Da bismo zabeležili područja na veb lokaciji koju ste posetili, proizvode koje ste pregledali i vreme provedeno u pregledanju, kao i proizvode koje ste kupili. Mi koristimo ove informacije ne bi li naš sajt učinili korisnijim za korisnika, za razvoj našeg dizajna i da bismo u kontinuitetu poboljšavavali kvalitet usluge koju pružamo.

4. Da ravnomerno distribuiramo posetioce našeg sajta po platformama kako bismo osigurali da se sadržaj prikazuje najbržom mogućom brzinom.

Takođe vam nudimo mogućnost da svoje iskustvo podelite na našoj veb stranici putem društvenih stranica. Korišćenjem ovih funkcija takođe pristajete da dozvolite kolačiće ovih dobavljača. Više informacija o tome kako ovi dobavljači koriste kolačiće možete pronaći na njihovim veb lokacijama.

Da li su kolačići sigurni?

Da. Podaci sačuvani u kolačićima su sigurni i anonimni. Ne sadrže nikakve informacije koje bi vas mogle lično identifikovati, a bezbednost vašeg računa nikada nije ugrožena. Više informacija o kolačićima možete pronaći na www.allaboutcookies.org.

Mogu li da isključim kolačiće?

Mi koristimo kolačiće kako bi osigurali našim kupcima najbolji mogući standard usluge. Međutim, kao deo naše politike privatnosti i bezbednosti, zahtevamo vaš pristanak da ih koristimo. Da biste povukli pristanak ili ako želite da budete obavešteni svaki put kada se sprema upotreba kolačića, trebalo bi da izmenite postavke u svom veb pregledaču kako biste sprečili da skladištimo kolačiće na čvrstom disku vašeg računara, telefona, ili bilo kojeg drugog uređaja kojim se povezujete na internet. Za informacije o tome kako onemogućiti kolačiće, pogledajte karticu „Pomoć“ u svom pregledaču. Morate imati na umu da će, ukoliko se odlučite da ne pristanete na upotrebu kolačića, vaše iskustvo na našoj veb stranici biti ozbiljno narušeno i mnogi integralni aspekti veb lokacije, uključujući (ali ne ograničavajući se na) dodavanje predmeta u torbu za kupovinu i pristup vašem nalogu, uopšte neće funkcionisati.

Sigurnost

Veoma ozbiljno shvatamo bezbednost na mreži i koristimo registrovanu bezbednu veb lokaciju. Koristimo sertifikat servera (poznat i kao digitalni sertifikat) da bismo vas uverili u svoj identitet i "SSL" za šifrovanje prenosa podataka.

Gore opisane mere bezbednosti osiguravaju preduzimanje svih razumnih koraka za zaštitu vaših ličnih podataka. Međutim, priroda Interneta znači da se apsolutna garancija sigurnosti ne može ponuditi i treba da budete svesni da u vanrednim okolnostima prilikom otkrivanja informacija na mreži može postojati mali bezbednosni rizik.

Privatnost

Obavezujemo se da ćemo se pridržavati važećih odredbi Zakona o zaštiti privatnosti i objavili smo ovaj vodič da bi vam pomogli da razumete kako i zašto bibit.rs prikuplja informacije od vas, kome su takve informacije otkrivene i koja su vaša prava. Možete pristupiti početnoj stranici naše veb stranice i pregledati našu veb stranicu bez otkrivanja vaših ličnih podataka. Međutim, kada se registrujete, od vas će se tražiti da navedete određene informacije o sebi, a u cilju ispunjavanja vaše porudžbine.

Koje informacije prikupljamo i kako ih dobijamo?

Ako se registrujete kod nas, od vas će se tražiti da navedete određene podatke kao što su vaše ime, adresa, detalji vaše kreditne kartice (samo ako plaćate kreditnom karticom), telefonski broj i adresa e-pošte kako bismo mogli da obradimo i ispunimo vašu porudžbinu, da vas obavestimo o statusu porudžbine i sl.

Imajte na umu da nemate zakonsku obavezu da na bibit.rs pružite lične podatke, a svi podaci se pružaju po vašoj slobodnoj volji i pristanku.

Kako koristimo vaše podatke?

Informacije koje o vama prikupljamo koristimo za:

1. obradu vaše porudžbine

2. upravljanje svojim nalogom

3. administraciju ovog sajta

4. praćenje obrazaca saobraćaja kupaca i upotrebu veb stranice, pto nam pomaže da razvijemo i poboljšamo dizajn i izgled stranice

5. obaveštavanje o poboljšanju naših usluga, kao što su promene na veb lokaciji, nove usluge i posebne ponude koje mogu biti zanimljive.

Izmene politike privatnosti

Redovno preispitujemo našu politiku privatnosti i postavljamo sva ažuriranja na ovu veb stranicu. Ova politika privatnosti je poslednji put ažurirana 01.11.2020.